duminică, 24 februarie 2019

Evolutia afacerilor City Insurance

In timp ce piata Romaneasca de asigurari generale s-a contractat cu 0,29% in comparatie cu anul anterior, City Insurance raporteaza o crestere a afacerilor (prime brute subscrise) cu 59% fata de anul anterior, de la 789,5 milioane Lei la 1,255 miliarde Lei.
Conform rapoartelor de piata emise de ASF, in anul 2017 City Insurance s-a plasat pe locul 1 in ierarhia companiilor care încheie polițe RCA, cu o cota de piata de 30,1% si pe locul 1 in topul companiilor care subscriu asigurari generale, cu o cota de piata de 16,3%.
Principlul motor de crestere a volumului de prime au fost asigurarile RCA, care au crescut cu 71% pana la 1.113 milioane Lei si asigurarile de garantii, care au generat o crestere de 272%, pana la 34,8 milioane Lei.
Portofoliul de contracte de asigurare a atins numarul de 2,45 milioane contracte in vigoare la data de 31.12.2017, reprezentand cca. 20% din totalul contractelor in vigoare la nivelul pietei de asigurari generale (12,4 milioane contracte in vigoare). Compania raporteaza la aceeasi data 450.000 de locuinte asigurate, 250.000 de persoane asigurate pentru riscul de accidente si 1,6 milioane de vehicule.
Volumul de daune platite s-a dublat in cursul anului 2017 atingand valoarea de 653 milioane Lei, consolidand pozitia companiei de lider de piata si in aceasta activitate, cu o cota de 15,5% din totalul despagubirilor platite in piata de asigurari generale.
Rata daunei inainte de efectul reasigurarii a fost de 77%, fapt pozitiv, avand in vedere expunerea companiei pe sectorul de asigurari auto si prudenta in constituirea si mentinerea rezervelor tehnice. Ratele de costuri de achizitie si administrare au fost sub nivelul planificat, compania raportand o rata de costuri de 20,9%. In aceste conditii, rata combinata s-a situat la nivelul de 97,9%, ceea ce a permis obtinerea unui profit brut de 23,7 milioane Lei.
Compania isi exprima aprecierea fata de activitatea celor 277 de brokeri cu care a colaborat in decursul anului 2017, precum si fata de munca depusa de cei 324 de angajati, a caror dedicatie fata de interesele companiei au facut posibile atat rezultatele foarte bune, cat si cea mai mare productivitate din piata Romaneasca de asigurari generale, la un nivel de 3,9 milioane Lei prime de asigurare pe angajat.
In urma acestor rezultate, City Insurance raporteaza un grad de acoperire a cerintei de capital pentru solvabilitate (SCR) de 140%, respectiv de 386% a cerintei minime de capital (MCR), ceea ce arata o capacitate excelenta de indeplinire a obligatiilor fata de clienti si parteneri.
In aceste conditii, City Insurance demonstreaza o buna performanta a capitalului romanesc, aspect apreciat atat de Consiliul de Supraveghere al companiei, cat si de actionarii sai, fiind unica societate de asigurari cu capital romanesc care reprezinta o poveste de succes consistenta in piata locala de asigurari.
Pentru City Insurance, anul 2018 reprezinta atat un exercitiu de consolidare a pozitiei de piata si a performantei economice, cat si o provocare asumata in ceea ce priveste indepliniriea intocmai a promisiunilor facute clientilor, partenerilor comerciali, salariatilor si actionarilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu